top of page
Saddlefitting by Dani | Zadelpasser Brabant

If you don't use the right tools, you waste the talent.

How it all started

Van jongs af aan ben ik al fanatiek in de paardensport. Als klein meisje heb ik het paardenvirus overgenomen van mijn moeder en na wat lessen op de manege, en heel veel zeuren, kreeg ik van mijn ouders mijn eigen pony. Hier is het allemaal mee begonnen en nu jaren later ben ik nog steeds fanatiek en actief in de paardensport wat ik nog steeds met veel plezier doe!

Omdat ik graag met paarden bezig ben, besloot ik na de middelbare school de opleiding Management Paardenhouderij in Goes te volgen om hierna aan de slag te gaan in de paardenwereld. Na het afronden van deze opleiding heb ik 2 jaar op een stal gewerkt en kwam tot de conclusie dat het werken op een stal niet voor mij was weggelegd.  Om deze reden ben ik gestopt met werken in de paarden en ben voor een ''normale'' baan gegaan en heb het werken met paarden alleen maar privé gehouden.

How it all started
Bad luck

Bad luck

In 2016 heb ik een ongeluk gehad met een paard en hierbij een scheur in mijn bekken opgelopen. Na mijn revalidatie had ik veel moeite met het blijven zitten in mijn toenmalige zadel. Omdat ik bloed fanatiek ben in de wedstrijdsport, moest ik hier, naast het vele oefenen en trainen, iets aan doen. Ik heb een goede zadelpasser laten komen en samen hebben we gekeken naar een zadel waar ik beter in kon blijven zitten maar wat ook goed lag op mijn paard. Hierdoor konden we samen beter presteren! Mede hierdoor heb ik vele successen behaald met mijn paard.

Make your appointment

Benieuwd wat een goed passend zadel voor jou en je paard kan doen?

Neem contact op en samen bekijken we de mogelijkheden.

Chasing dreams

Toch bleef het kriebelen om te werken met paarden, ik ben inmiddels opgegroeid met het paardenvirus en je krijgt dit er niet meer uit! Het werken op een stal, dat werd hem niet, had ik al gemerkt, en toen ben ik op zoek gegaan naar werk waarbij ik paarden kon helpen. Al vaak dacht ik na over een opleiding tot zadelpasser zodat ik paard en ruiter kon helpen aan een goed passend zadel. Maar zoals bij velen, nooit het goede moment hier voor gevonden. 
 

Nadat mijn eigen zadelpasser stopte, had ik moeite met een goede vervangende zadelpasser te vinden. Door negatieve ervaringen met zadelpassers en de wens om bij te dragen aan betere prestaties van paard en ruiter, heb ik besloten om de sprong in het diepe te maken! De opleiding tot zadelpasser volgen aan het ESS, Equine Saddlefitting Specialists. Deze opleiding is vrij nieuw en staat voor meer kwaliteit onder de zadelpassers op HBO-Niveau. Ik ben blij dat ik deze keuze heb gemaakt en dit is precies wat ik zocht! Jou als ruiter en je paard helpen aan een goed passend zadel zodat jullie het maximale uit elkaar kunnen halen is fantastisch om te zien en een bijdrage aan te leveren!

Chasing dreams
Danique Verbrugge

Teamwork

Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk een goed passend zadel is, niet alleen voor het paard, maar ook zeker voor de ruiter!
Mijn missie is om jou en je paard van een goed passend zadel te voorzien en jou als ruiter bewust te maken van het belang hiervan en het verschil te laten voelen.
Omdat het volledige management om jou en je paard heen, belangrijk zijn voor jullie prestaties en rijplezier, werk ik samen met goed opgeleide professionals met hetzelfde doel als ik: zorgen dat paard en ruiter, pijn vrij, optimaal kunnen genieten en presteren.

bottom of page