top of page
Saddlefitting by Dani | Zadelpasser Brabant

Hoe ziet een zadelpasconsult er uit?

Wanneer ik bij jou kom voor een zadelpasconsult voor het huidige zadel of het aanmeten van een nieuw zadel, neem ik de tijd voor jou en je paard en zal ik onderstaande stappen doorlopen.

01  Anamnese

Eerst maak ik kennis met jou, je paard, vraag ik naar je trainingsdoelen en de trainingsintensiteit. Tevens wordt jouw hulpvraag vast gesteld.

Anamnese
Verleden

02  Verleden

Samen doorlopen we de historie van jou en je paard en bespreken we eventuele (oude) blessures van jullie beide. Ook wordt hierbij het management van het paard besproken.

03  Conformatie

Voor de pasvorm van het zadel, beoordeel ik de bouw van je paard. Tevens kijk ik of er afwijkingen zijn waar ik rekening mee moet houden.

Conformatie
Palpatie

04  Palpatie

De hals, rug en achterhand van je paard wordt onderzocht op eventuele pijnprikkels, temperatuur verschil, spierspanning en beschadigingen. Alle bevindingen zal ik met je delen.

05  Template

Er wordt een template van de paardenrug gemaakt. Deze metingen gebruik ik in de beoordeling of het zadel goed passend is voor je paard. Ook bij een nacontrole wordt dit gedaan om de voortgang van jouw paard te kunnen zien.

Template
Monsteren

06  Monsteren

De beweging van je paard zal worden bekeken in stap en draf. De manier hoe je paard beweegt, gebruik ik in de beoordeling van het zadelpassen. Zo kan ik zien of er mogelijke verklaringen zijn wat een zadel gaat doen tijdens het rijden.

07  Veiligheidscheck

Bij een controle van het huidige zadel wordt je zadel beoordeeld op verschillen in de vulling, breuken en schades. Bij twijfel zal in overleg een grondige veiligheidscheck uitgevoerd worden.

Veiligheidscheck
Beoordeling pasvorm

08  Beoordeling pasvorm

De pasvorm van je huidige zadel wordt beoordeeld op stand en in beweging. N.a.v. alle bevindingen zal mijn advies met jou worden gedeeld en in overleg worden uitgevoerd.

20240131_165835.jpg

Mijn zadel past niet meer, wat nu?

Als na mijn bevindingen het zadel ongeschikt blijkt voor jou en je paard, gaan we in overleg kijken welk zadel wel geschikt is voor jouw paard.

01  Selectie

Uit mijn assortiment zadels maak ik een selectie welke zadels het beste passen op jouw paard.

Selectie
Proefrijden

02  Proefrijden

Uit de selectie zadels welke ik passend vind voor jouw paard, ga je proefrijden. Ik zal tijdens het proefrijden blijven kijken naar jou en je paard en vragen naar jouw gevoel in het zadel.

03  Samenstellen

Na het proefrijden wordt er een keuze gemaakt op het best passende zadel. Alle (mogelijke) persoonlijke opties worden besproken. Van lak randjes tot glitters, op veel modellen is er heel veel mogelijk.

Samenstellen
Offerte

04  Offerte

Na het personaliseren van het zadel, wordt de order samen gevat door middel van een offerte. Hierin staat ook de totaalprijs van het samengestelde zadel.
 

05  Order

Indien je akkoord gaat met de offerte, zal na de aanbetaling jouw persoonlijke zadel worden besteld. De levertijd is merk afhankelijk en zal worden gecommuniceerd zodra dit bekend is.

Order
Afleveren

06  Afleveren

Als jouw nieuwe zadel bij mij binnen is, neem ik contact met je op om een pas afspraak in te plannen voor het afleveren van je zadel. Je nieuwe zadel wordt helemaal afgepast op jouw paard.

07  Na controle

Nadat het zadel afgepast is afgeleverd, wordt er een nacontrole ingepland na ongeveer 20 rij-uren. Door het rijden vormt het zadel naar je paard. Ik controleer je zadel en vul waar nodig bij.

Na controle
Periodieke controle

08  Periodieke controle

Het is belangrijk om jouw zadel goed te onderhouden. Plan daarom tijdig een periodieke controle in. Zo kun je eventuele ongemakken vroegtijdig voorkomen. Laat minimaal ieder half jaar jouw zadel controleren.

bottom of page